Simić: Nisam odbio Bosnu i Hercegovinu!

Fudbaler Varesea za SportSport.ba

Simić: Nisam odbio Bosnu i Hercegovinu!

Stefan Simić odbio je poziv selektora U21 reprezentacije Darka Nestorovića, ali ne i mogućnost da u budućnosti nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine. 

Tako je barem u razgovoru za SportSport.ba poručio 19-godišnji defanzivac italijanskog drugoligaša Varesea, koji će na ljeto sa mladom reprezentacijom Češke igrati na Evropskom prvenstvu.

"To je jedan od glavnih razloga zbog kojih sam odbio poziv selektora Nestorovića. Ja sam sretan u svojoj trenutnoj reprezentaciji, zamjenik sam kapitena i to je velika čast. Ipak, želim istaći da sam odbio poziv, ali ne i mogućnost za nastupam za Bosnu i Hercegovinu. Otvoren sam i dalje za razgovor, tako da još uvijek ne znam za koga ću u budućnosti igrati", kazao je Simić za SportSport.ba.

Varese je sinoć u sklopu 32. kola doživio težak poraz na domaćem terenu od Frosinonea (1:4), a Simić ovaj put nije bio u početnoj postavi.

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica i dosta toga se promijenilo isključenjem našeg igrača već na početku susreta. Poraz nam teško pada i do kraja sezone pokušat ćemo izboriti opstanak u Seriji B. Što se tiče mene, ja sam ranije bio prvotimac, ali ovaj put nisam igrao. Mogu biti zadovoljan s onim što sam dosad pružio, obzirom da sam među najmlađim igračima u ovom rangu takmičenja", zaključio je Simić, koji za Varese nastupa kao posuđen igrač slavnog Milana. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.