Simić: Sarajevo je favorit, ali znamo kako ih pobijediti

Simić: Sarajevo je favorit, ali znamo kako ih pobijediti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra na stadionu Bilino Polje dočekuju ekipu Sarajeva u okviru prve utakmice finala Kupa BiH. Atmosfera i euforija povodom ove utakmice u Zenici se osjeti proteklih dana i nema sumnje da će Bilino Polje biti ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Zeničani su 17 godina bez trofeja, te će pokušati prekinuti ovu negativnu tradiciju i nakon sedam godina ponovo izaći u Evropu. Jedan od igrača od kojeg se sutra najviše očekuje je i iskusni 32-godišnji veznjak Nikola Simić.

Ovaj igrač koji je u svojoj karijeri nosio dresove mnogih klubova u Srbiji i Crnoj Gori optimista je pred sutrašnji duel, te se nada i osvajanju svog prvog trofeja u karijeri.

"Mnogo nam znači ovo finale kao i našim navijačima, mi igrači smo spremni da damo svoj maksimum sutra kako bi izborili što bolji rezultat pred revanš u Sarajevu. Igramo protiv najkvalitetnije ekipe u ligi, imaju sjajne igrače i širok igrački kadar tako da su oni papirnati favoriti, ali mi svakako znamo kako ih pobijediti jer smo jedini to uradili u proljetnoj polusezoni. Svjesni smo da sutrašnja utakmica neće biti ista kao ona na otvaranju proljetnog dijela prvenstva, ali mi igramo pred domaćim navijačima i uz njihovu podršku ne sumnjam u pobjedu", nada se Simić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Cilj je ne primiti pogodak i pokušati zatresti mrežu Sarajeva.

"Sutra ćemo na terenu imati spoj mladosti i iskustva budući da nam fale dva veoma bitna igrača u veznoj liniji Petar Bašić i Fenan Salčinović. Ja se nadam da ko god dobije priliku sutra da će poginuti na terenu i dokazati zašto nosi crno-crveni dres. Nadam se da ćemo sačuvati svoju mrežu, te eventualno postići jedan pogodak. Vrlo dobro znamo šta nam znači ako ne primimo gol jer gol u gostima nam onda donosi veliku prednost. Za kraj bi pozvao sve one navijače koji su nas bodrili tokom ove sezone da nam sutra budu vjetar u leđa kako bi pobijedili jednu strašno jaku ekipu Sarajeva", kazao je za kraj Nikola Simić ove polusezone jedan od najboljih igrača Čelika i nezamjenjiva karika u veznome redu Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.