Simić: Što prije probiti bunker gostiju iz Bijeljine

Veznjak Čelika uoči utakmice protiv Radnika

Simić: Što prije probiti bunker gostiju iz Bijeljine

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju veoma važnu utakmicu protiv Radnika iz Bijeljine, ekipa koja se također bori za opstanak u Premijer ligi. Domaćini će biti hendikepirani izostankom pet standardnih igrača, a gosti također ne mogu računati na usluge nekolicine igrača pred duel na Bilinom polju.

U taboru Zeničana su uvjereni da će sutra nastaviti pozitivan niz i odlijepiti se s dna tabele. Sličnog razmišljanja je i iskusni veznjak Nikola Simić, koji i pored poznih igračkih godina predstavlja veoma važnu kariku u igri Čelika prema naprijed. Ove sezone je u 11 nastupa zabilježio jedan pogodak i dvije asistencije.

Uoči sutrašnje utakmice 33-godišnjak iz Srbije je optimista.

"Pobjeda nam je imperativ i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da je upišemo.  Vjerujem da imamo kvalitet da dođemo do druge domaće pobjede, koja će nam mnogo značiti pred drugi dio prvenstva. Radnik je solidna ekipa, koja zna igrati nogomet, ali očekujem da će se oni braniti od prve minute. Što prije probijemo bunker gostiju, poslije će nam biti lakše privesti utakmicu u našu korist", nada se Simić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik ove sezone nije ni sjena kluba u prošle dvije godine.

"Nakon četvrtog mjesta i finala Kupa u prošloj sezoni, ove smo slabo započeli prvenstvo imali smo mnogo problema sa igračkim kadrom, povredama, mnogi igrači su došli pred kraj prelaznog roka, tako da tek u finišu prvog dijela mi dolazimo na nivo kojem smo realno trebali biti od samog početka. U ekipi ima mnogo kvalitetnih igrača, te sam siguran da uz zadržavanje ovog igračkog kadra uz dobre pripreme narednu sezonu možemo dosta popraviti plasman", kazao je Simić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti