Šimunović za BiH debituje protiv Kipra

Dobio poziv Baždarevića

Šimunović za BiH debituje protiv Kipra

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević sutra će saopštiti na koje igrače će računati u predstojeće dvije utakmice protiv Kipra i Gibraltara. 

Među pozvanim će biti i jedno novo ime - Jozo Šimunović. Zagrepčanin je od strane FIFA-e krajem prošlog mjeseca dobio pravo nastupa za zemlju iz koje dolaze njegovi roditelji i naći će svoje mjesto na popisu igrača čija će imena selektor Baždarević pročitati sutra u 12 sati na konferenciji za medije. 

Šimunović (23) je prošao sve omladinske selekcije Hrvatske, a budući da nikada nije dobio priliku u seniorskom reprezentativnom dresu, odlučio je okrenuti novi list u svojoj karijeri i nastupati za BiH. 

Od 2015. godine Šimunović nastupa za Celtic, s kojim je dva puta bio prvak Škotske i jednom osvajač Kupa, a dosad je za slavni klub upisao 56 nastupa u svim takmičenjima. U svojoj karijeri je osim Celtica još nastupao za Dinamo.

Sasvim sigurno, dolaskom Šimunovića u naš državni tim konkurecnija u odbrambenoj liniji se znatno povećala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije