Siniša Zrnić kategorički odbacuje optužbe

Oglasio se glavni akter priče

Siniša Zrnić kategorički odbacuje optužbe

A. Beganović

Nakon što se jučer pojavila informacija da se bh. sudijska trojka, Siniša Zrnić, Kenan Bajramović i Rizah Ridžalović, nalzi pod istragom zbog namještanja prijateljskog susreta Latvije i Bolivije, danas se oglasio i glavni akter ove priče.

Naime, Siniša Zrnić, u razgovoru za San je potvrdio da je sudio spomenuti susret, ali je kategorički odbacio sve optužbe.

"Po­gri­je­šio sam. Ispao sam na­ivan. Mi­slio sam da idem su­di­ti klu­bo­vi­ma. Po­zvao me čo­vjek ko­ji ima agen­ci­ju. Pi­tao mo­gu li do­ći da su­dim, jer su ne­ke su­di­je ot­ka­za­le. Naj­pri­je sam odbio, jer znam da se ne mo­že bez na­lo­ga, ali me on uvje­rio da na­log ne tre­ba, jer to or­ga­ni­zi­ra nje­go­va agen­ci­ja. Na­po­me­nuo je ka­ko se te uta­kmi­ce ne pri­jav­lju­ju FI­FA -i i da je de­se­ti­ne ta­kvih odi­gra­no bez ika­kvih pro­ble­ma. Oti­šao sam sa svo­jim sa­ra­dni­ci­ma Ri­dža­lo­vi­ćem i Baj­ra­mo­vi­ćem pre­ko Beo­gra­da, od­su­dio meč u An­ta­li­ji, pre­spa­vao i vra­tio se ku­ći. Svi je­da­na­es­ter­ci su is­pra­vno do­su­đe­ni, jer je uta­kmi­ca bi­la tvrda, mu­ška, sa dos­ta pre­krša­ja", rekao je Zrnić za San i dodao:

Na pomenutom susretu dosuđena su tri jedanaesterca, a FIFA sumnja da su isti dosuđeni zbog kladionica.

"To ne­ma ni­ka­kve ve­ze. Mo­gao sam još ne­ki svi­ra­ti. Ta­kvih si­tu­aci­ja ima­te ko­li­ko god ho­će­te u Evro­pi, sa­mo što se svi je­da­na­es­ter­ci ne re­ali­zi­ra­ju. Su­dio sam za pa­re, do­bio sam hi­lja­du eura, a ne zbog kla­di­oni­ca", ističe Zrnić.

"Čuo sam se sa ko­le­ga­ma iz NSBiH. Po­gri­je­šio sam što pri­je ni­sam na­zvao. Po­slao sam svo­ju izja­vu, dao svo­je vi­đe­nje. Ni­je bi­lo ni­ka­kvih na­mje­šta­ljke, ni­ti svi­ra­nja u ko­rist kla­di­oni­ca. Je­dnos­ta­vno, oti­šao sam ta­mo, jer sam mi­slio da je sve čis­to, jer su u to vri­je­me u An­ta­li­ji bi­li na­ši klu­bo­vi, Sa­ra­je­vo, Če­lik... Ni­je to bi­la ni­ka­kva div­lja uta­kmi­ca. Ne­ka bu­de ka­ko mo­ra bi­ti, ali že­lim da se zna da sam uta­kmi­cu od­su­dio is­klju­či­vo iz spor­tskih ra­zlo­ga i što je za na­še pri­li­ke vrlo do­bro pla­će­na. Svi bi ra­do su­di­li, ali je mo­ja gre­ška što ni­sam tra­žio do­pu­šte­nje NSBiH", dodao je Zrnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije