Sinoć u Stocu, danas u Sarajevu

"Budi Rođeni"

Sinoć u Stocu, danas u Sarajevu

A. Beganović

Projekat „Budi Rođeni“ sinoć je nastavio svoju turneju. Da Velež ima veliki broj svojih navijača i simpatizera u Stocu oduvijek se znalo, a sinoć je to samo potvrđeno.

Veliki broj navijača sinoć je bio na promociji projekta u cafee-u „Daorson“, gdje su Nedžad Vuk, član Upravnog odbora, Nedim Ajanić, voditelj marketinga Veleža i Alen Jaganjac ispred KN Red Army promovisali ovaj projekat.

Naravno, ovakva prilika bila je samo dobar uvod za razgovor navijača i predstavnika kluba o svim pitanjima i temama koje ih zanimaju. Večeras je potekla i inicijativa o formiranju Udruženja građana „Rođeni – Stolac“, kao organizacije koja bi objedinila sve navijače i simpatizere u gradu na Bregavi. Ovakva organizacija unaprijedit će koordinaciju rada između Veleža i Red Army sa navijačima u Stocu.

Da je ambijent bio istinski u duhu Veleža, svjedoči i sam doček, gdje je ekipu iz Mostara već na samom dolasku u centar Stoca dočekalo nekoliko navijača sa vidno istaknutim šalovima i kačketima Veleža, a na zidu cafea i uredno postavljen veliki transparent „Red Army Stolac“.

Aktivnosti realizacije projekta „Budi Rođeni“ preuzeli su stolački navijači, a koordinirat će ih Muhamed Bešo sa grupom navijača. U narednim mjesecima uslijedit će drige aktivnosti koje se odnose  na humanitarne aktivnosti, te posjetu predstavnika kluba školarcima u ovom gradu. Još jednom se potvrdilo da grad na Bregavi živi za Velež i sa nestrpljenjem iščekuje ne samo gradski derbi, već i nastavak šampionata.

Promocija projekta „Budi Rođeni“ nastavlja se danas. U 18.00 sati u caffe – restoranu „Due Pardini“, koji se nalazi u blizi hotela „Radon Plaza“ u Sarajevu održat će se promocija za grad Sarajevo. Treba istaći da ovu promociju organizuje podružnica KN Red Army sa Ilidže. Proteklih dana na klupsku adresu stigao je veliki broj upita od navijača Veleža iz našeg glavnog grada kada će se i održati promocija u gradu na Miljacki.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.