Sipović: Kvalitet se prepoznaje, ovo mi je motiv  više

Treće priznanje za bh. internacionalca

Sipović: Kvalitet se prepoznaje, ovo mi je motiv više

S. Mlaćo

Enes Sipović, nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara, trenutno sa velikim uspjehom nosi dres marokanskog Ittihad Tangera.

Sjajne partije ovog 26-godišnjaka ne prolaze nezapaženo, pa je ovih dana primio priznanje za najboljeg igrača svoje momčadi u godini iza nas, a prije toga je dobio još dva vrijedna priznanja.

"Izuzetno mi je drago što sam izabran za najboljeg igrača ekipe nakon što su me ranije proglasili za najboljeg odbrambenog igrača i najboljeg stranca lige. Sigurno da je to jedna motivacija više da nastavim raditi kao do sada, jer ljudi prepoznaju kvalitet", ističe Sipović za SportSport.ba.

Ne planira napustiti Maroko, ma da ima ponuda.

"Prvi sam Bosanac koji je zaigrao u marokanskoj ligi i to nosi još veću važnost ovog priznanja. Što se tiče 2017. godine, sada igramo februaru CAF, a to je takmičenje slično Ligi Evrope. Ovdje se osjećam super i najvjerovatnije ću ostati do ljeta u Ittihadu, iako je na adresu kluba došlo nekoliko konkretnih ponuda", kazao je Enes Sipović, član marokanskog Ittihad Tangera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi