Sipović: Marokanci su fanatični, mnogo me cijene i poštuju

Član Ittihad Tangera iz Maroka

Sipović: Marokanci su fanatični, mnogo me cijene i poštuju

S. Mlaćo

Enes Sipović proizvod je škole fudbala FK Željezničar.

 Sipović je prve korake napravio na Grbavici, ali nije upisao zvanični debi za seniorsku momčad tima sa Grbavice. Mlad je krenuo  put Rumunije, nastavio do Belgije, a sada je trenutno stanovnik dalekog Maroka. Tačnije, ovaj 26-godišnjak član je tima po nazivu  Ittihad Tanger.

"U Maroku sam osamnaest mjeseci i već sam se navikao na način života i stil fudbala. Zadovoljan sam svojim nastupima, a iza sebe imam jako uspješnu sezonu. Sa ekipom sam se plasirao na CAF, izabran sam u idealnih jedanaest i nominovan za najboljeg stranog igrača. Ove sezone igramo dobro, trenutno smo na četvrtom mjestu, a igrali smo polufinake kupa. Kvalitet fudbala je na zavidnom nivou i mislim da je odlična odskočna daska za dalje", otkriva Sipović za SportSport.ba.

Vrlo često preko društvenih mreža Sipović postavlja fotografije amosfere sa utakmica svog tima koje nekada djeluje zaista vatreno.

"Što se tiče navijača, mislim da je atmosfera u Maroku jedinstvena. Nevjerovatan je osjećaj igrati pred tako fanatičnim navijačima, a prosjek domaćih utakmica je 30 hiljada ljudi. Marokanci su dosta fizički spremni, ali i taktički dosta neškolovani", ističe naš sagovornik.

I u Rumuniji je postizao zapažene igre, pa smo ga pitali gdje mu je do sada bilo najbolje.

"U Rumuniji sam proveo najveći dio karijere. Osvojio sam prvenstvo sa Otelulom iz Galatia, međutim trenutno u Maroku igra zaista dobro, te me ljudi mnogo poštuju i cijene", priznaje nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje.

Nije dobio priliku za zvanični debi u Željinom dresu, a vrlo rano je krenuo u inostranstvo.

"Tek što sam napunio 18 godina krenuo sam na put za Rumuniju. Mislim da sam u pravom trenutku otišao vani i to je bio jedini pravi potez. Za Želju sam igrao u prijateljskim utakmicama kod trenera Sime Krunića. Nažalost, u zvaničnoj utakmici nisam upisao nastup", dodao je na kraju razgovora za naš portal Enes Sipović, član marokanskog Ittihad Tangera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi