Široki Brijeg deklasirao Slobodu na Tušnju

Premijer liga BiH za juniore

Široki Brijeg deklasirao Slobodu na Tušnju

E. Dindić

U okviru 7.kola Premijer lige BiH za juniore na Tušnju su se sastali domaća Sloboda i gosti ekipa Širokog Brijega. Trebalo je da bude derbi ovog kola međutim na terenu su postojali samo gosti iz Širokog koji su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:5 (0:1).

Bio je ovo sjajan meč pun trke, tempa i otvoren na obje strane, u kome su Širokobriježani iskoristili svaku priliku da zatresu mrežu domaćina.Domaći fudbaleri imali su mnogo šansi u prvom poluvremenu, ali nedostajalo je koncetracije u ključnim trenutcima. S druge strane gosti su pružili sjajnu partiju pa su u 17. minuti preko Josipa Bešlića poveli sa 0:1. Ujedno to je bio i rezultat prvih 45. minuta susreta. 

U nastavku prava rapsodija gostiju iz Širokog Luka Knežević u 50. minuti svojim golom povećava vodstvo na 0:2, a desetak minuta kasnije Josip Marušić pogađa za 0:3. U 72. minuti Knežević ponovo postiže četvrti gol za goste, a tačku na i stavlja Domagoj Marušić u 85. minuti za 0:5.

Dodajmo da je kompletnu utakmicu gledao Slavko Petrović, šef struke seniorskog tima Slobode u društvu članova uprave, te Denisa Karića, sportskog direktora Kluba i Sakiba Malkočevića, glavnog koordinatora Omladinskog pogona tuzlanskog premijerligaša i Tonija Karačića, selektora U-19 reprezentacija BiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi