Široki Brijeg sebi 'utabao' put u polufinale Kupa BiH

Mladost - Široki Brijeg 1:3

Široki Brijeg sebi 'utabao' put u polufinale Kupa BiH

Fudbaleri Širokog Brijega slavili su sa 3:1 na gostovanju kod Mladosti iz Velike Obarske u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Iako je u odnosu na prvu utakmicu ove sezone Slaven Musa odlučio odmoriti petoricu startera, već u šestoj minuti Zvonimir Kožulj je donio prednost gostima od 0:1 sjajnim udarcem pred kojim je nemoćan bio domaći golman Đurković.

Iako su se ekipe smjenjivale u posjedu lopte, u finišu prvog poluvremena klub sa Pecare je udvostručio vodstvo, a strijelac gola bio je Ivan Buhač.

U 64. minuti Široki je poveo sa 3:0 i već tada je postalo jasno da je hercegovački sastav sebi utabao put ka polufinalu najmasovnijeg domaćeg takmičenja. Miroslav Jevtić je jednom nespretnom intervencijom loptu pospremio u loptu u vlastitu mrežu nakon centaršuta Gorana Zakarića.

Počasni gol za goste postigao je Perić u 71. minuti utakmice, nakon što je isti fudbaler na nepropisan način zaustavljen u šesnaestercu gostiju. U 82. minuti Perić je mogao dodatno smanjiti rezultat, ali je odbrana gostiju pravovremeno intervenisala, a nekoliko trenutaka kasnije je Bilobrk odlično intervenisao.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U samom finišu Zakarić je imao odličnu priliku, ali je nekadašnji mladi reprezentativac BiH neprecizno šutirao.

Kup BiH, četvrtfinale:
Mladost Velika Obarska - Široki Brijeg 1:3 (Perić 76. / Kožulj 6., Buhač 43., Jevtić AG 64.)

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti