Široki Brijeg slavio protiv Željezničara u Gabeli
Foto: Bljesak

Memorijalni turnir

Široki Brijeg slavio protiv Željezničara u Gabeli

Fudbaleri Širokog Brijega i Željezničara odigrali su drugi polufinalni susret 27. memorijala Andrije Ankovića koji se održava u Gabeli. Više uspjeha imali su Širokobriježani koji su slavili rezultatom 2:1 i tako izborili plasman u finale.

Široki Brijeg je nastupio u sastavu Soldo, Ćorić, Brekalo, Pandža, Marković, Plazonić, Kožulj, Ivanković, Zakarić, Peko i Mihaljević dok je Milomir Odović na teren od početka poslao sljedećih prvih jedanaest: Antolović, Memija, Zeljković, Kosorić, Kvesić, E. Sadiković, Tomić, Varea, Baša, Hiroš, Turković

Široki Brijeg bolje ulazi u utakmicu i nakon početne inicijative stvara nekoliko dobrih prilika. U najboljoj poziciji za dovođenje Širokobriježana u vodstvo u 13. minuti našao se Mihaljević koji je u ključnom trenutku napravio potez viška pa je tako prilika otišla u nepovrat. Na prvi gol se čekalo do 31. minute kada je Široki Brijeg u vodstvo došao zahvaljujući autogolu, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme su obje ekipe započele u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prvih 45 minuta. U igru su za Široki ušli Ćorluka, Barišić, Kožul, Tai, Landeka, Wagner, Pehar, Buhač i Kresinger dok su na terenu ostali samo Soldo i Pandža. Sa druge strane, za Željezničar su u drugom poluvremenu istrčali Kjosevski, Čolić, Bogdanović, Asanović, Bučan, Hasanović, D. Sadiković, Hasković, Nuspahić, Lekanić  i Bajić.

Željezničar u 53. minuti stiže do poravnanja preko Damira Sadikovića koji pogađa za 1:1.  Dvadeset minuta kasnije, novi gol za Široki Brijeg. Ovoga puta Kresinger je pogodio glavom nakon jednog kornera za 2:1 što je bio i konačni rezultat ove utakmice.

Utakmica za treće mjesto kao i finale su na rasporedu sutra. Široki Brijeg i GOŠK će se boriti za trofej, dok će veliku pažnju privući meč za treće mjesto između Željezničara i Hajduka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Memorijalni turnir u Gabeli, polufinale:

Široki Brijeg - Željezničar 2:1

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.