Široki Brijeg započeo pripreme, glavni cilj izlazak u Evropu
Foto: NK Široki Brijeg

Musa izvršio prozivku

Široki Brijeg započeo pripreme, glavni cilj izlazak u Evropu

Fudbaleri Širokog Brijega su danas započeli pripreme za proljetni dio sezone, u kojem će glavni imperativ biti izlazak u Evropu, kao i osvajanje barem jednog trofeja.

Na Pecari ove zime, barem do sada, nisu mnogo mijenjali igrački kadar, a trener Širokobriježana Slaven Musa istakao je da će najveća pojačanja biti igrači koji ljetos nisu prošli pripreme ili su pauzirali zbog povreda.

Prva sedmica priprema proći će u laganom ritmu, trenirat će se u Kampu Musa-Karačić jednom dnevno, dok je za drugu sedmicu planiran žešći ritam. 

Prva provjera bit će 23. januara protiv niželigaša Mostara, a nakon toga slijede utakmice protiv Osijeka (29.1.), Rijeke (2.2.) i Branitelja (6.2.). U Antalyji će Široki Brijeg boraviti od 9. do 19. februara  i tamo će imati provjere protiv još nepoznatog protivnika (11.2.), Odensea (14.2.) i Shakhtera Karagandyja (19.2.). Duel protiv Kazahstanaca bit će i posljednji u pripremnom razdoblju, sedam dana kasnije starta proljetni dio sezone u Premier ligi BiH. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvoj prozivci prisustvovali su sljedeći fudbaleri: Luka Bilobrk, Dino Ćorić, Jure Ivanković, Danijel Kožul, Wagner, Dino Kresinger, Davor Landeka, Antonio Soldo, Josip Barišić, Josip Ćorluka, Zvonimir Kožulj, Matej Karačić, Ivan Buhač, Slavko Brekalo, Slavko Bralić, Boris Pandža, Ivan Baraban, Luka Menalo, Stipo Marković, Ivan Sesar, Mate Pehar, Ivan Crnov, Ivan Krstanović, Goodness Ajayi i  Jozo Špikić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi