Široki do rutinske pobjede nad Radnikom

Premijer liga, 1. kolo

Široki do rutinske pobjede nad Radnikom

A. Beganović

U posljednjem susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Širokog Brijega su na Pecari s 2:0 savladali Radnik iz Bijeljine.

Izabranici Slavena Muse su na sjajan način otvorili novu premijerligašku sezonu. Od samom početka susreta krenuli su sa napadima prema golu gostiju iz Bijeljine, a takva igra im se isplatila u 27. minuti kada je Zakarić lijevom nogom pogodio mrežu Radnika.

Pred sami odlazak na odmor gosti su mogli do izjednačenja. Pehar je pogriješio, Kunić izašao sam pred golmana Soldu, koji je ovaj put bio uspješniji.

Početkom drugog dijela, tačnije u 48. minuti Wagner lijepo šutira glavom s nekih desetak metara, ali golman Radnika je siguran. Dvadesetak minuta kasnije na semaforu je 2:0. Zakarić je sjajno primio dubinsku loptu i rutinski je savladao nemoćnog Bodirogu.

Do kraja susreta nije bilo većih prilika, a Širokobriježani su zasluženo slavili, te su tako na najbolji način najavili derbi sa Željezničarem.

Premijer liga, 1. kolo:

Široki - Radnik 2:0 (Zakarić 27', 66')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Ćorić, Pehar, Marić, Zakarić, Wagner, Kožulj, Peko, Brekalo, Laštro, Marković.

RADNIK: Bodiroga, Mašić, Đurđić, Antić, Hasanović, Kunić, Ćosović, Krsmanović, Lazić, Basrak, Galešić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.