Široki dočekuje Olimpic, koji sanja prvi trofej u historiji

Finale Kupa BiH

Široki dočekuje Olimpic, koji sanja prvi trofej u historiji

Najmasovnije klupsko takmičenje u BiH došlo je do samog kraja. Finalni dvomeč Kupa Bosne i Hercegovine će odigrati Široki Brijeg i Olimpic, a prvi meč na rasporedu je večeras s početkom od 19 sati.

Dok Širokobriježani žele stići do svog trećeg pehara pobjednika Kupa nakon 2007. i 2013. godine, u Olimpicu se nadaju osvajanju prvog trofeja u historiji kluba.

Široki Brijeg je svoj put ka finalu započeo u Bihaću, gdje je sa 2:0 savladao ekipu Jedinstva. U osmini finala su Širokobriježani ukupnim rezultatom 3:1 bili bolji od Željezničara, da bi u četvrtfinalu bez većih problema savladali Mladost iz Velike Obarske. U polufinalu je klub sa Pecare u dvomeču bio bolji od Borca, slavivši sa 2:1 kasnim i spektakularnim pogotkom Wagnera.

Olimpic je, sa druge strane, čak dva puta prolazio svoje protivnike nakon izvođenja jedanaesteraca. U šesnaestini finala su nakon penala savladali Bratstvo u Gračanci, nakon čega su u narednoj rundi sa ukupnih 4:1 bili bolji od Čelika. U četvrtfinalu se najmlađi sarajevski klub obračunao sa Zvijezdom iz Gradačca i slavio sa ukupnih 5:4, da bi u finale stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca u Mostaru protiv Zrinjskog, nakon prethodno odigranih 180 minuta bez golova.

Situacija na tabeli daje ovom finalu posebnu draž, budući da postoji realna šansa da 'dojučerašnji' lider Široki Brijeg na kraju ostane bez Evrope. Tim sa Pecare ima ogroman imperativ protiv Olimpica, jer bi trijumfom u ovom takmičenju izborio nastup na euro sceni. Olimpc nikada do sada nije igrao u Evropi, pa će Vukovima sa Otoke ovo biti jedinstvena prilika da se domognu trofeja i velikog uspjeha.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Treneri obje ekipe su optimistični i nadaju se da će u ovom dvomeču stići do trofeja, koji bi bio kruna sezone koja je na izmaku.

Prvi finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine igra se večeras s početkom od 19 sati na Stadionu Pecara, a na centru će se naći sudac Dragan Skakić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.