Široki i dalje vodeći, pobjede Željezničara i Sarajeva

Juniorska Premijer liga

Široki i dalje vodeći, pobjede Željezničara i Sarajeva

A. Beganović

U četiri odigrana susreta 16. kola Premijer lige za juniore postignuto je devet golova.

Vodeća ekipa prvenstva, Široki Brijeg, na domaćem terenu je sa 3:0 savladao Radnik. Golove za Širokobriježane su postigli Josip Kovačević, Danijel Prekpaljaj i Ivan Bondža.

U susretu Slavije i Zrinjskog nije bilo golova, dok su juniori Sarajeva golovima Tarika Handžića i Nemanje Anđušića sa 2:0 savladali Zvijezdu.

Željezničar je u malom gradskom derbiju nadigrao Olimpic. Slavili su Plavi sa 3:1, a igrač odluke bio je Dženis Beganović. Olimpic je poveo u 19. minuti golom Dine Kalesića, da bi u 39. Beganović iz jedanaesterca stvari vratio na početak.

U 60. minuti Kemal Osmanković dovodi Plave do prednosti, da bi dva minuta prije kraja Beganović fenomenalnim pogotkom osigurao trijumf Željezničaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.