Široki i Zrinjski favoriti, ali je sve i više nego otvoreno

Revanš susreti polufinala Kupa

Široki i Zrinjski favoriti, ali je sve i više nego otvoreno

Danas su na rasporedu revanš susreti polufinala Kupa BiH, u kojim se sastaju Zrinjski i Olimpic, odnosno Široki Brijeg i Borac.

Obje prve utakmice odigrane u Sarajevu i Banjoj Luci su završene rezultatom 0:0, tako da se s pravom može reći da sve četiri ekipe imaju vrlo realne šanse da se domognu velikog finala.

Zrinjski će od 18 sati Pod bijelim brijegom dočekati ekipu sarajevskog Olimpica, koja je u posljednja tri gostovanja na tom stadionu upisala dvije visoke pobjede (4:1, 4:2) i remi (1:1). U slučaju da i danas nastave po dobroj tradiciji, ekipa Mirze Varešanovića bi plasmanom u finale napravila najveći uspjeh u svojoj historiji.

Sa druge strane, Zrinjski pobjeđuje ali ne briljira, a evidentno je da ovaj tim ima problema sa efikasnošću. S obzirom na to, nije isključeno da putnika u finale odluči samo jedan gol u ovom susretu.

Široki Brijeg se evidentno nalazi u krizi rezultata, a tim sa Pecare je u Premijer ligi uspio prokockati respektabilnu prednost u odnosu na konkurente i dovesti se u situaciju da sada strepi za oba trofeja. Činilo se da će Širokom biti lakše i da će ovaj revanš dočekati u boljoj atmosferi, ali ih je poremetio poraz na Koševu protiv direktnog rivala za titulu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Blaž Slišković je uoči revanša polufinala najavio da njegov tim jednostavno nema prava na kiks, te da je osvajanje trofeja u ovom takmičenja jedan od glavnih prioriteta. Banjalučki Borac je u ligi posustao za vodećim, pa priliku za Evropu vreba kroz najmasovnije klupsko takmičenje u BiH, pa će za njih ovo biti utakmica sezone.

Susret na Pecari se igra u nešto kasnijem terminu, tačnije od 19:30. Borcu nije strano odnijeti bod sa nezgodnog gostovanja na Pecari, a prije manje od dvadeset dana je njihov ligaški duel tamo okončan rezultatom 0:0.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.