Bez pobjednika u duelu Borca i Širokog

Borac remizirao sa Širokim

Bez pobjednika u duelu Borca i Širokog

E. Škorić

Pretposljednji susret šestog kola, posljednji u subotu, odigrani su Borac i Široki u Banjoj Luci.

Borac ove sezone ne briljira, dok je Široki Brijeg u poprilično dobroj formi, a duel na Gradskom stadionu ipak je okončan podjelom bodova. 

Prvo kakvo-takvo uzbuđenje na meču dogodilo se u devetoj minuti, kada je Žeravica pucao iz slobodnjaka, a lopta se odbila od živog zida i otišla u korner. I upravo taj korner je Banjolučanima donio prednost.

Žeravica je izveo korner, igrač koji ga je i izborio, a iskusni Grujić je sjajno skočio i sa pet metara glavom loptu poslao iza leđa nemoćnog Solde. Stokić je u 21. minuti dobro šutirao sa 24-25 metara, ali je lopta otišla pored gola Širokobriježana.

Tek u završnih pet minuta prvog dijela gosti opasnije prijete. Wagner i Zakarić nisu uspjeli da lopti nađu put do mreže Avdukića. U nastavku je Široko izjednačio. Igrala se 51. minuta kada je Brekalo glavom pogodio nakon ubačaja Markovića s lijeve strane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo je nekoliko opasnih situacija pred golom Borca, ali su igrači Širokog bili nespretni. S druge strane, Stokić je očajno šutirao iz slobodnjaka u 70. minuti, a Subić je tri minute kasnije iskosa s lijeve strane pogodio vanjski dio mreže.

Kožul je u 80. iz slobodnjaka gađao po sredini gola, Avdukić je lako uhvatio loptu, a blizu golu domaći su bili u 87. minuti. Grujić je šutirao, Soldo je bio savladan, no Brekalo je sa gol-linije spasio mrežu Širokobriježana.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.