Široki kaznio greške Veleža i slavio pobjedu

Pobjeda Širokog

Široki kaznio greške Veleža i slavio pobjedu

M. Šljivak

Nogometaši Širokog Brijega savladali su večeras na Pecari ekipu Veleža s 2:0 u susretu 7. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Široki je prvi prijetio nakon tri minute igre. Josip Ćorluka je pokušao glavom, ali je iz teške pozicije šutirao pored gola.

Imao je Široki veći posjed lopte tijekom kompletnog prvog poluvremena. Ipak, teško su stvarali prilike, jer je odbrana Veleža djelovala jako dobro.

Tim Nedima Jusufbegovića se fokusirao na kontre, a veliku šansu su Rođeni imali u devetoj minuti. Janković je šutirao iskosa s lijeve strane, ali je golman domaćih Soldo sjajnom odbranom spasio svoju mrežu. 

Domaći fudbaleri su uzvratili u 21. minuti. Wagner je promašio loptu nakon odličnog centaršuta s desne strane, te je propala velika šansa. 

Mladi Ivan Buhač je bio velika prijetnja golu Mostaraca. Imao je nekoliko pokušaja u prvom dijelu, ali je Đokić bez problema hvatao sve pokušaje Širokobriježana.

Na odmor se otišlo bez pogodaka, da bi samo nakon 15-ak sekundi igre u nastavku Široki stigao do vodstva. Veliku grešku štopera gostiju Ibrahima Škahića iskoristio je Mateo Pehar za prednost domaćih od 1:0.

Zatim je odličnu priliku za Široki imao i Goran Zakarić. Krasno je izbacio Merzića iz igre, snažno je šutirao, ali je Đokić odlično odbranio pokušaj bh. reprezentativca.

Nova dobra šansa za domaće nije iskorištena u 54. minuti. Wagner je pokušao glavom, ali iz dobre situacije je Brazilac šutirao pored gola.  Uzvratio je Velež preko Pejića, koji je dobro šutirao iz slobodnog udarca, ali je Soldo odbranio.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 69. minuti. Preciznim udarcem je mrežu Đokića pogodio Zvonimir Kožulj za vodstvo Širokog od 2:0.

Nakon primljenog pogotka Velež je imao veliku šansu preko Hebibovića. Izašao je fudbaler gostiju sam pred Soldu, no golman Širokog sjajno brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:0 za Široki, koji je trenutno prvoplasirani tim Premijer lige BiH. 

Veležu je ovod prvi poraz ove sezone...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Široki Brijeg - Velež 2:0 (Pehar 46', Kožulj 69')

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije