Široki na Piroti doživio prvi poraz, Dudić koban za goste

Travnik slavio s 2:1

Široki na Piroti doživio prvi poraz, Dudić koban za goste

E. Škorić

U posljednjem susretu 10. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine Travnik je ugostio Široki Brijeg i pogocima Feđe Dudića slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Široki nije imao poraz do 10. kola, a onda je zaustavljen na Piroti kada je to malo ko očekivao. Travničani su uspjeli da agresivnom i borbenom igrom pariraju Wagneru i društvu, te da s dva pogotka sjajnog Dudića upišu tri boda.

Na samom početku Široki je preuzeo incijativu, ali nije stvarao šanse, dok ni Bilobrk nije imao previše posla. Prvu ozbiljniju šansu imali su Širokobriježani u 17. minuti.

Prvi strijelac lige, Wagner, glavom je dobro šutira, ali Nurković je odbranio. Koju minutu kasnije blag šut Kožulja, koji nije prouzrokovao probleme iskusnom golmanu Vezira.

Travničani do prednosti stižu u 27. minuti. Musić je ubacio korner s desne strane, zatim se nekoliko puta lopta prebacivala u šesnaestercu gostiju, da bi je na kraju u mrežu poslao Dudić.

Atraktivnim udarcem Wagner je u 38. minuti zamalo matirao Nurkovića, no rezultat je ostao nepromijenjen do kraja prvog dijela. U nastavku se igralo između dva kaznena prostora, bez pravih šansi, ali su svejedno domaći došli do drugog gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 61. minuti Dudić koristi nepažnju gostujuće odbrane, kreća sam prema Bilobrku, a onda preciznim udarcem rješava sve dileme oko pobjednika. Pokušavali su gosti s Pecare da se vrate u igru, da bi u 70. minuti Ivanković iz daljine izveo slobodnjak, lopta nikoga nije dirala i završila je u mreži Nurkovića. Do kraja su gosti još prijetili preko Ivankovića i Wagnera, ali rezultat se više nije mijenjao.

Travniku je ovo treća pobjeda i njome se s 11. popeo na 10. poziciju. Široki ostaje lider, ali sa prvim porazom i samo bodom prednosti nad Zrinjskim. Željo i Olimpic imaju po 20, Sarajevo 19 bodova, koliko i šestoplasirani Borac.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.