Široki na Tušnju razbio očajnu Slobodu

Novi poraz Slobode

Široki na Tušnju razbio očajnu Slobodu

M. Šljivak

Tuzlanska Sloboda doživjela je još jedan debakl na svom terenu. Sa Tušnja je večeras tri boda odnio Široki koji je slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Tuzlaci su odlično otvorili meč i u uvodnim minutama su stvorili dvije opasne situacije pred golom gostiju, ali ih nisu iskoristili.

Zato je Široki iz prve šanse u osmoj minuti došao do gola. Uspavanost odbrane domaćih iskoristio je Luka Menalo i pogodio je za prednost od 0:1

Nakon postignutog gola gosti sa Pecare su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom, a u 16. minuti su imali veliku šansu da povećaju prednost. Nakon duela Ignjatovića i Menala dosuđen je penal, a šutirao je Dino Ćorić. Ipak, njegov šut brani Azir Muminović i ostalo je 0:1.

Široki je dominirao i u ostatku prvog poluvremena. Kontrolisali su sredinu terena, a u 42. minuti su došli i do drugog gola. Čabraja se prošetao kroz odbranu domaćeg tima i matirao je Muminovića za prednost od 0:2 na poluvremenu. Za ovaj pogodak je dobio aplauze domaće publike.

Nastavak meča u Tuzli nije ponudio mnogo. Široki je bez većih problema zaustavljao sve pokušaje domaćeg tima koji su krenuli nešto aktivnije u drugo poluvrijeme.

Međutim, kreacija igre je bila veliki problem za tim Slavka Petrovića. Akcije su završavale na 20-ak metara od gola i bez pravih šansi pred golom gostiju iz Širokog.

Do kraja susreta Tuzlaci nisu napravili ništa. Gosti sa Pecare su u 87. minuti preko Barabana došli i do trećeg gola i zaslužene pobjede od 0:3 na Tušnju.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Sloboda - Široki 0:3 (Menalo 8', Čabraja 42', Baraban 87')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Muminović, Todorović, Krpić, Ordagić, Ziljkić, Grahovac, Lazevski, Jahić, Ćulum, Hairilahović, Ignjatović.

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, D.Ćorić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi