Široki pogotkom Barišića slavio na Koševu

Prvi meč finala Kupa BiH

Široki pogotkom Barišića slavio na Koševu

Fudbaleri Širokog Brijega slavili su pobjedu danas na Koševu sa 1:0 u okviru prvog meča finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

Početak meča protekao je bez većih uzbuđenja na obje strane. Viđeno je tek nekoliko poluprilika pred oba gola. Prvo se pred golom Sarajeva našao Čabraja, ali Pavlović je pravovremeno intervenisao. Odmah nakon toga, u 11. minuti, Ahmetović je ubacio, a Duljević je loše zahvatio loptu. 

Nakon toga uslijedio je mirniji period, a narednu polupriliku imao je Novaković, ali lopta odlazi preko gola. Nakon toga zaprijetio je i Široki preko Zlomislića, ali Pavlović je odbranio njegov udarac. Kada se mislilo da će prvi dio meča biti okončan bez golova, Široki je stigao do vodstva u 45. minuti. Potpuno sam nakon kornera u kaznenom prostoru domaćih našao se Barišić te je glavom matirao nemoćnog Pavlovića za 0:1. 

U nastavku meča, Sarajevo je imalo terensku inicjativu, ali nikako nisu uspjevali da stvore ozbiljnu priliku pred golom Bilobrka. S druge strane, Široki je prijetio iz kontri i to preko Menala i Čabraje, ali ni gosti nisu uspjeli da postignu gol u nastavku pa je ostalo 0:1.

Revanš meč se igra naredne srijede na stadionu Pecara.

Finale Kupa BiH, prvi meč:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sarajevo-Široki Brijeg 0:1 (Barišić 45')



Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi