Široki produžio agoniju Rođenih

Velež poražen na Pecari

Široki produžio agoniju Rođenih

E. Škorić

Široki Brijeg je ostvario minimalnu pobjedu (1:0) nad Veležom u šestom kolu Premijer lige BiH.

Veležova kriza se nastavlja: Rođeni su poraženi i na Pecari. U nezgodnom trenutku im je došlo gostovanje kod Širokog, ali predvođeni bivšim igračem Adisom Obadom, koji je preuzeo prvu ekipu, uspjeli su da pruže dobar otpor favorizovanom domaćinu.

Moglo je sve biti drugačije da je na otvaranju utakmice Ćemalović pospremio loptu u mrežu Solda u situaciji jedan na jedan, kada ga je Maletić proigrao. 

Široki je kasnije imao loptu u svom posjedu, kontrolisao je utakmicu, a u prvom dijelu prijetio je preko Kožulja, Menala i Karačića.

Napadi Širokog nastavljeni su i u drugih 45 minuta. U 53. minuti Brekalo je tukao preko gola, Kožul u 57. puca preko gola zatim je Wagner u 68. glavom šutirao, a Bobić fantastično odbranio.

Bobić je izbacio loptu u korner, nakon kojeg mladi Bralić postiže pogodak za trijumf domaćina.

Široki se vraća na treće mjesto sa 11 bodova, Velež ostaje zakovan za dno sa svega tri boda iz šest kola. Priliku za popravni igrači Veleža imat će nakon reprezentativne pauze kada će ugostiti Mladost, dok će Široki u Zenici gostovati Čeliku.

Široki - Velež 1:0 (Bralić 68)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Barišić, Ivanković,Wagner, Menalo, Kožulj, Sesar, Karačić, Bralić, Crnov, Marković. Trener: Davor Mladina. 

VELEŽ: Bobić, Demić, Škaljić, Zolj, Reljić, Ćemalović, Barišić, Merzić, Haurdić, Nikolić, Maletić. Trener: Adis Obad.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije