Široki razbio Borac u derbiju

Banjolučani nemoćni na Pecari

Široki razbio Borac u derbiju

E. Škorić

Nogometaši Širokog Brijega ostvarili su ubjedljivu pobjedu nad Borcem u derbiju 27. kola BHT Premijer lige BiH.

Široki je ispao iz Kupa, imao je neka loša izdanja u zadnje vrijeme, no izabranici Slavena Muse očitali su Banjolučanima pravu lekciju iz nogometa danas na Pecari.

Od prve minute su domaći krenuli napadački, da bi u 12. minuti majstorijom Brazilac Wagner načeo mrežu gostiju. U 30. minuti Široki je poveo s 2:0, a Grujić je ni kriv ni dužan zatresao vlastitu mrežu nakon jednog prodora Marića.

Sve je riješeno u završnici prvog poluvremena. Još jedna lijepa akcija domaćih i pogodak Marića. Za Borac više nije bilo nade. 

Široki se zadržao u utrci za naslovom prvaka i sada iam 52 boda, dok je Borac bez ambicija u preostalih nekoliko utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.