Široki sjajnom igrom do tri boda u Krupi

Trijumf ekipe sa Pecare

Široki sjajnom igrom do tri boda u Krupi

M. Šljivak

Sjajan meč u 11. kolu Premijer lige BiH odigrali su Krupa i Široki, a na kraju su gosti sa Pecare odnijeli sva tri boda (1:2).

Fantastično prvo poluvrijeme viđeno je u Krupi. Igralo se otvoreno sa obje strane i to je donijelo rezultat.

Domaći su bolje otvorili meč. Prijetili su već u prvoj minuti preko Marjanovića, da bi u 14. minuti Krupa stigla do vodstva. Nakon kornera Aleksandar Vukotić je najviši u skoku i pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Radost izabranika Slobodana Starčevića nije trajala dugo. Samo četiri minute kasnije gosti preko Kožula dolaze do poravnanja i izjednačenja rezultata na 1:1.

I nakon dva gola igralo se otvoreno. Timovi su imali periode igre u kojima su bili bolji, a Široki je do potpunog preokreta stigao u 38. minuti. Lijepu akciju je završio Dino Ćorić za prednost gostiju od 1:2.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavak meča domaći ušli nešto aktivnije.  Međutim, fantastičnom igrom u defanzivi gosti su spriječili domaće fudbalere da kreiraju pravu šansu pred golom.

Nije Krupa do kraja uspjela da probije bedem Širokog. Ostalo je 1:2 za goste, koji su došli do trijumfa u ovom duelu.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Krupa - Široki 1:2 (Vukotić 14' / Kožul 18', D.Ćorić 38')

KRUPA: Kutić, Jašarević, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Savić, Aleksić, Milanović, Marjanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, D.Čorić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi