Široki slavio u Zenici, isključenja za trojicu igrača Čelika

Široki slavio protiv Čelika

Široki slavio u Zenici, isključenja za trojicu igrača Čelika

E. Škorić

U slaboj nogometnoj predstavi Široki Brijeg je, kao gost, savladao Čelik s 1:0.

Čelik i Široki su na Bilinom polju odmjerili snage i, osim hrpe kartona i jednog gola, nije bilo puno toga za vidjeti.

Borbeni i jedni i drugi, dosta trke i tek jedan gol u završnici utakmice. 

U prvom dijelu jedino vrijedno spomena je poništen pogodak gostiju. Imao je Bojan Marković jedan pokušaj prema golu gostiju, koji su "zaprijetili" preko Menala, ali sve je to bilo daleko od okvira gola.

Važan detalj utakmice je 60. minuti, kada Haurdić s leđa ruđi Ćorića, pa mu je opravdano pokazan crveni karton. S igračem manje, Čelik se branio do kraja i čekao kontru, Široki pokušavao doći do gola.

Iz jedne kontre u 67. minuti Pezer dobro gađa, ai brani Soldo. Krstanović se u 73. minuti izborio za poziciju pred golom domaćih, ali puca preko gola.  

U 85. minuti Luka Menalo zabija za pobjedu Širokog, prvu u ovoj sezoni nakon četiri remija. Upravo njegov gol mogao bi da bude prekretnica za tim s Pecare. Kod Čelika u finišu isključeni i Pezer, te Salčinović.

Čelik - Široki Brijeg 0:1 (Menalo 85)

Čelik: Ružić, Šivšić, Hasanović, M. Popović, Haurdić, Brković, Popović, Pezer, Hećo, Marković, Hrkać. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Soldo, Barišić, Ćorić, Krstanović, Ivanković, Baraban, Menalo, Repić, Brekalo, Lončar, Bralić.



Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti