Široki u Doboju napravio veliki posao i zakoračio u finale

Tim s Pecare s 4:2 savladao Slogu

Široki u Doboju napravio veliki posao i zakoračio u finale

E. Škorić

Nogometaši Širokog Brijega opravdali su ulogu favorita u Doboju, te u prvom susretu polufinala Kupa BiH s 4:2 savladali domaću Slogu, člana Prve lige RS.

Sloga je u prvih 20-ak minuta prvog poluvremena bila nešto bolja, dok je ostatak prvog dijela pripao Širokom Brijegu, koji je uspio u samoj završnici izjednačiti na 1:1. U prvih desetak minuta Sloga je zaprijetila kada je Đorić ubacio, a Kršić nije uspio da zahvati loptu i tako donese nevolje po gostujućeg golmana Bilobrka.

 

Bolju igru na otvaranju utakmice Sloga je krunisala pogotkom u 20. minuti. Đorić je iskosa snažno šutirao, Bilobrk je bio nemoćan i oko 2.000 domaćih gledatelja moglo je početi sa slavljem. Potom je Široki preuzeo incijativu, da bi u 43. minuti stigao do izjednačenja i važnog gola u gostima.

 

Nagovještaj za ovaj pogodak bio je udarac Roskama u 34. minuti, ali je Hadžiđulbić odbranio. U 43. minuti Wagner je iskosa ušao u kazneni prostor domaćih i onda rezantnim udarcem savladao Hadžiđulbića.

 

Uvodne minute drugog dijela ne donose veća uzbuđenja, a onda u 52. minuti Široki dolazi do preokreta i ponovo je strijelac bio Wagner. Roskamov udarac zaustavio je Hadžiđulbić, Brazilac je natrčao i loptu poslao u mrežu Dobojlija.

 

Razigrani nogometaši Širokog do kraja utakmice vode glavnu riječ, postižu još dva pogotka i doslovno osiguravaju finale Kupa. U 60. minuti Wagner je asistirao Roskamu, koji bez problema pogađa za 3:1. 

 

Sedam minuta kasnije Roskam šutira, Hadžiđulbić je zaustavio njegov udarac, a u nastavku akcije Kordić trese mrežu nemoćnog domaćina. Nakon 4:1 vodstva gostiju nije bilo većih uzbuđenja do 80. minute, a onda domaći s bijele tačke dolaze do drugog gola, a Dujković je bio siguran "s kreča".

 

Iako je ostalo da se odigra još 90 minuta na Pecari, skoro je pa sigurno da će u finalu ovogodišnjeg izdanja Kupa igrati Široki Brijeg. Drugi polufinalni dvoboj igraju Željezničar i Zrinjski, koji će od 18 sati odmjeriti snage na Grbavici, a uzvrati su na programu 3. aprila. 

 

FK Sloga - NK Široki Brijeg 2:4 (Đorić 20, Dujković 80 - penal/ Wagner 43, 52, Roskam 60, Kordić 67)

 

SLOGA: Hadžibulić, Janković, Aleksić, Panić, Đorić, Kršić, Dujković, Kujundžić, Mujčić, Veselinović, Filipović (c)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

ŠIROKI: Bilobrk, Džidić, Ješe, Kordić, Landeka, Wagner (c), Ćorić, Serdarušić, Roskam, Zlomislić, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.