Široki u lošoj utakmici neporažen napustio "vučiju jazbinu"

Bez golova u derbiju

Široki u lošoj utakmici neporažen napustio "vučiju jazbinu"

Olimpic i Široki Brijeg podijelili su bodove u derbiju 12. kola BH Telecom Premijer lige odigranom na Otoci, a rezultat je na kraju glasio 0:0.

Na prva uzbuđenja na Otoci se čekalo do 15. minute. Prvo je Mihaljević imao dobru priliku za gostujući sastav, da bi nedugo zatim Brković propustio izglednu šansu za Olimpic nakon dobrog proigravanja Sulejmana Smajića.

Utakmica od koje su svi očekivali da opravda epitet derbija 12. kola, u kojoj će svi uživati u dobroj fudbalu bila je upravo ono suprotno. U duelu dva tima iz samog vrha prvenstvene tabele nedostajale su prave šanse, potezi, ali i golovi na koje su nas ove dvije ekipe naviknule u svojim ovosezonskim mečevima.

Susret na Otoci nije obilovašo šansama. Tek sredinom drugog dijela utakmice viđene su nove prilike. Ivanković je imao dobru priliku za Široki, a Pandža za Olimpic, no promjene rezultata nije bilo.

U 90. minuti Muharemović je imao dobar šut, ali je na kraju je 0:0 ili bolje reći ništa – ništa, što najrealniji ishod derbija koji na osnovu prikazanog od strane obje ekipe nije opravdao epitet derbija.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.