Široki u nikad dužem meču pobijedio Borac

Meč obilježili prekidi zbog struje

Široki u nikad dužem meču pobijedio Borac

M. Šljivak

Široki je u posljednjem susretu 7. kola dočekao Borac iz Banja Luke, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Prvih 45 minuta je ponudilo veoma slab fudbal. Skromna igra viđena je na obje strane, a dodatni problem su pravili reflektori koji su u dva navrata prekidali utakmicu.

Ipak, usprkos lošoj igri domaći tim je postigao gol u 23. minuti. Sjajnu loptu Begonje koristi Dino Ćorić koji lobuje Avdukića za prednost od 1:0.



Borac je imao dobar pokušaj preko Galešića u 39. minuti, Bilobrk je sigurno odbranio, da bi zatim u nadoknadi koja je trajala 15 minuta domaći tim dva puta prijetio preko Menala, ali je ostalo 1:0.

Uvodne minute drugog poluvremena pripadaju Širokom. Imali su dvije dobre šanse preko Barišića i Josipa Ćorića, a golman Borca Asmir Avdukić je sjajno odbranio.

Borac je također krenuo dosta ofanzivnije. Međutim, banjalučki tim je imao mnogo problema u kreiranju prave šanse pred golom Bilobrka.

Novi nestanak električne energije uslijedio je u 66. minuti. Elvis Mujić je dosudio penal nakon što je srušen Menalo, a zatim je Pecara ostala u potpunom mraku.

Nakon pauze od deset minuta meč je nastavljen, a Čabraja je pogodio s penala za prednost od 2:0.





Imao je Borac šanse da se vrati u meč. U prvoj minuti nadoknade je Mirković izašao sam pred Bilobrka, ali je golman Širokog sjajno odbranio i spasio svoj gol.

Do kraja je Široki zadržao prednost. Ostalo je 2:0, a Široki je ovom pobjedom došao do 13. boda ove sezone.

Premijer liga, 7. kolo:

Široki - Borac 2:0 (D.Ćorić 23', Čabraja 79')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, D.Ćorić, Baša, Čabraja, Menao. Milićević, J.Ćorić, Begonja, Bralić.

BORAC: Avdukić, Galešić, Ojdanić, Radulović, Dujaković, Raspudić, Karić, Danilović, Janičić, Veselinović, Čudić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi