Široki ubjedljiv, minimalne pobjede Sarajeva i Željeničara

Kadetska Premijer liga

Široki ubjedljiv, minimalne pobjede Sarajeva i Željeničara

A. Beganović

U okviru 16. kola Premijer lige za kadete odigrana su četiri susreta, a pobjede su upisali Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski.

Fudbaleri Željezničara su u Hadžićima s minimalnih 1:0 savladali Olimpic, a jedini pogodak postigao je rezervista Anel Šabanović u 75. minuti.

Indentičnim rezultatom kadeti Sarajeva su savladali Zvijezdu. Pobjednički pogodak za bordo tim postigao je Demirel Veladžić u 77. minuti.

Mladi fudbaleri Širokog su sa ubjedljivih 6:0 savladali Radnik. Po dva pogotka su za Širokobriježane postigli Karlo Buhač i Luka Knežević, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Mateo Marić i Stipe Jurić.

Zrinjski je u Istočnom Sarajevu s minimalnih 1:0 savladao Slaviju, a pogodak za pobjedu Plemića postigao je Sanin Klarić u 48. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.