Denis Sadiković, trener Slobode

“Širokom moramo suziti prostor za igru”

Prije tri godine, preciznije 24. augusta 2011. godine, fudbaleri tuzlanske Slobode su na Tušnju savladali Široki Brijeg sa 1:0 golom Muamera Zoletića iz jedanesterca u finišu susreta. 

Novi domaći duel Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je 23. augusta 2014. godine u situaciji kada su obje momčadi veoma dobro otvorile takmičenje u Premijer ligi BiH.

“Široki je bez sumnje protivnik za respekt. Nama treba mirnoća i pametna igra, a Širokom Brijegu trebamo suziti prostor za igru. Nas mora krasiti zajedništvo, a naša publika, koji je naš igrač viška, ponovo će nam dati bezrezervnu podršku”, kaže Denis Sadiković, trener Slobode.

U konkurenciji za tim je Igor Radovanović, dok je u autu zbog crvenog kartona Samir Efendić. Mirhad Mehanović se žali na povredu trbušnog zida, dok je kuk povrijedio golman Kenan Pirić.

“Znamo s kakvim kvalitettima raspolaže Široki Brijeg. Moramo dati svoj maksimum i s nova tri boda obradovati naše navijače”, rekao je Almir Halilović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti