Siromašna posjeta na terenima Prve lige Federacije

Posjeta jako slaba

Siromašna posjeta na terenima Prve lige Federacije

M. Šljivak

Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine ove sezone je interesantnija nego ikad.

Čak četiri tima (Jedinstvo, Bratstvo, Sloboda i Rudar Kakanj), još uvijek imaju velike šanse da od naredne sezone igraju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali dosta dobre utakmice u ovoj ligi ne privlače puno pažnje kod navijača.

Proteklog vikenda je u osam odigranih susreta zabilježena itekako siromašna posjeta. Ni 2.000 gledatelja nije prisustvovalo utakmicama Prve lige Federacije, a solidna posjeta je samo bila na utakmicama u Kaknju i Srebreniku, gdje je utakmice posmatralo oko 500 ljudi.

Najmanja posjeta u prethodnom kolu zabilježena je u Čapljini. Utakmicu istoimenog domaćina i ekipe Mladosti, posmatralo je svega 50-ak ljudi...

S obzirom na to da u narednom kolu četiri prvoplasirana tima igraju na domaćem terenu, posjeta će vjerovatno biti mnogo veća.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posjeta po utakmicama:

Troglav - Sloboda 0:6 (250)
OFK Gradina - Jedinstvo 0:2 (500)
Čapljina - Mladost 3:0 (50)
Igman - Radnički 2:0 (200)
Iskra - Bratstvo 0:2 (200)
Branitelj - GOŠK 1:0 (100)
Orašje - Budućnost 0:0 (100)
Rudar - Podgrmeč 3:0 (500)

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije