Šišić: Mladost ima mlade igrače i veliki potencijal

Cilj plasman u Premijer ligu

Šišić: Mladost ima mlade igrače i veliki potencijal

E. Škorić

Aldin Šišić je jedan od zaslužnijih što je Mladost iz Doboj Kaknja na trećem mjestu tabele u Prvoj ligi FBiH.

 Mladost je nakon sedam kola trećeplasirana momčad prvenstva sa 15 bodova. Klub iz Kaknja ne želi ‘trčati pred rudu’, već iz utakmice u utakmicu osvajati bodove i nadati se da će na kraju ostvariti svoje ciljeve.

“Za sada je dobro, zadovoljni smo trenutnim stanjem. Moglo je istina i bolje, ali imamo još puno utakmica, moramo nastaviti u ovom ritmu. Imamo finu ekipu, dosta mladih igrača koji su tu došli na posudbu”, kazao je Šišić u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

“Dobro sam se uklopio po dolasku u Kakanj i zadovoljan sam. Postižem golove, igram dobro, ne ramišljam o promjeni sredine. Imamo i super navijače, nema nikakvih problema. Ovdje ljudi dosta cijene igrače, što je stvarno za svaku pohvalu”.

Tek nas očekuje osmo kolo, ali Mladost ima visoke ciljeve.

“Dat ćemo sve od sebe, borit ćemo se, pa šta bude. Sada idemo Radničkom u Lukavac. Očekujemo tešku utamicu, ali nadam se da ćemo biti neporaženi”.

Šišić je igrao u dosta premijerligaških timova. Očekuje li povratak u viši rang? 

“Očekujem, ali ne žurim, fino mi je ovdje, dobro igram, dajem golove. Sve je super, ali ako dođe bolja ponuda, razmislit ću. No, fokusiran sam na Mladost, želio bih s ovom ekipom da se vratim u Premijer ligu”.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Je li velika razlika između nogometa koji se igra u Premijer ligi i onog u Prvoj ligi?

“Nije velika razlika. Možda nekih 10% razlike. Trenutno u Prvoj ligi ima boljih klubova od nekih premijerligaških”. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.