Šišić: Mladost uz nekoliko pojačanja može do Premijer lige

Veznjak ekipe iz Kaknja na kraju polusezone

Šišić: Mladost uz nekoliko pojačanja može do Premijer lige

D. Kurbegović

Prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH završen je prošlog vikenda. Nakon 15 odigranih kola titulu jesenjeg prvaka osvojila je ekipa Goražda sa 30 osvojenih bodova, a osim ovog kluba u igri za Premijer ligu naredne sezone sigurno će biti još nekoliko klubova poput Mladosti, Budućnosti, Radničkog i Metalleghea.

Sigurno najprijatnije iznenađenje prve polusezone je ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja, izabranici trenera Nijaza Kape osvojili su treće mjesto sa osvojenih 28 bodova, što je za mnoge predstavljalo iznenađenje, jer ovom klubu je tek druga sezona u ovom rangu takmičenja.

Jedan od najbolji igrač Mladosti u 15 odigranih kola je 24-godišnji veznjak Aldin Šišić, koji je u 13 odigranih utakmica zabilježio tri postignuta gola uz sedam asistencija po čemu je najbolji razigravač Prve lige FBiH. Za SportSport.ba ovaj Zeničanin je govorio o završenoj polusezoni, svojim igrama, te ambicijama u narednom periodu.

"Mladost je postigla sjajan rezultat, cijelo vrijeme smo se smjenjivali na vrhu tabele s ekipama Radničkog i Goražda. Liga je dosta izjednačena, pet ili šest ekipa imaju ambicije da uđu u viši rang takmičenja, tako da će na proljeće biti velika borba za Premijer ligu. Mi imamo stvarno dobro posloženu ekipu, sjajnog trenera, te rukovodstvo kluba kojem bi pozavidjeli mnogi veći klubovi iz naše zemlje. Nama je cilj pred početak sezone bio sredina tabele, međutim sada su nam ambicije porasle, a sigurno smo to zaslužili sjajnim i efikasnim partijama", kaže Šišić.

Mnogi su mišljenja, da Mladost mora pojačati igrački kadar ako misle u Premijer ligu.

"Sigurno je da Mladost uz par pojačanja može do Premijer lige, imamo dobru ekipu, koju treba još malo pojačati, jer će se sigurno i naši konkurenti u zimskoj sezoni pojačati, tako da ništa ne treba prepustiti slučaju. Uz ostanak svih igrača i dolazak par kvalitetnih, možemo se do kraja boriti za historijski uspjeh. Mladost pored sjajnog stadiona ima i odlične navijače, koji su na svakoj utakmici, tako da je ovaj klub jedno pravo otkravljenje u pozitivnom smislu na našim prostorima", ističe nekadašnji igrač Čelika, Veleža, Slobode i Viteza.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kao najbolji igrač Mladosti i ponajbolji igrač Prve lige FBiH neizvjestan je njegov ostanak u Kaknju.

"Neizvjesno je hoću li ostati ovdje, istekao mi je ugovor jer smo se dogovorili do zime. Imam nekih ponuda iz inostranstva i nekoliko dobrih ekipa iz Premijer lige. Neću nigdje žuriti, saslušat ću i razmotriti sve ozbiljne ponude, te ću donijeti najbolju odluku za nastavak moje karijere. Neću pod svaku cijenu u Premijer ligu, jer Mladost ima bolje uslove od većine ekipa iz najjačeg ranga takmičenja", završio je razgovor za SportSport.ba Aldin Šišić motorna snaga ekipe Mladosti, koju su mnogi ljubitelji nogometa u našoj zemlji prozvali bosanski Hoffenheim.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.