Šišić: Vitez je prava sredina za napredak svakog nogometaša

Pojačanje Viteza za SportSport.ba

Šišić: Vitez je prava sredina za napredak svakog nogometaša

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza novog člana Premijer lige pri kraju su priprema pred početak prvenstva.

U ljetnoj pauzi su u dosadašnjem dijelu odigrali šest utakmica sa veoma ozbiljnim rivalima poput Širokog, Zvijezde, Hajduka, a u subotu je planirana generalka sa sarajevskim Olimpicom na stadionu u Vogošći iako je prvobitno bilo planirano da se igra u Zenici.

Klub se u dosadašnjem prelaznom roku pojačao sa kvalitetnim nogometašima od kojih se posebno istakao bivši mladi reprezentativac Aldin Šišić koji je u šest pripremnih utakmica postigao četiri gola i zabilježio dvije asistencije.

Možda bi učinak bio i bolji da je 23-godišnji Zeničanin utakmice počinjao u startnih 11 nogometaša, nego je svakz ulazio sa klupe za rezervne igrače. Bivši igrač Čelika, Slobode i Veleža za SportSport.ba govorio je o sezoni koja uskoro počinje, te svojim ličnim očekivanjima u dresu Viteza.

"Dobro radimo na pripremama, stvarno je prisutna maksimalna ozbiljnost i svi smo silno motivisani da se dokažemo treneru i izborimo pozicije u ekipi. Igrali smo utakmice protiv jakih ekipa kako bi vidjeli gdje smo i da li se možemo nositi sa ekipama iz Premijer lige. Nakon svega mogu kazati da uz ove pripreme, pojačanja i ozbiljnost rukovodstva kluba ovo je prava sredina za napredak svakog nogometaša. Nadam se da će nakon Čelika, Slobode i Veleža moja karijera u dresu Viteza ponovo krenuti uzlaznom putanjom", nada se nekada najbolji omladinac Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez ima težak raspored na startu prvenstva

"Gostujemo Travniku i Borcu, pa čekamo Željezničar u Zenici. Stvarno je raspored težak, ali nismo se prepali niti predali. Mi smo uvjereni da se možemo nositi sa svakom ekipom u našoj zemlji i da nikome nećemo biti kanta za nabijanje ili popravljanje gol razlike. Veoma je bitna prva utakmica na Piroti, gdje je uvijek teško igrati i odnjeti bodove. Nadamo se da će veliki broj navijača iz Viteza doći u Travnik kako bi nas podržalo u historijskoj prvoj utakmici u Premijer lige, te da ćemo na kraju ostati neporaženi", kazao je za naš portal Aldin Šišić pojačanje Viteza u veznom redu i nogometaš koji je u stanju jedinim potezom riješiti utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.