Sjajan meč u Zenici, šest golova i druga pobjeda Mladosti

Mladost pobijedila Drinu

Sjajan meč u Zenici, šest golova i druga pobjeda Mladosti

M. Šljivak

Sjajan meč u Zenici odigrali su Mladost i Drina, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 4:2.

Prvo poluvrijeme donijelo je tri pogotka i nekoliko odličnih šansi, a Mladost je povela već nakon četiri minute igre kada je mrežu gostiju zatresao Haris Dilaver za prednost od 1:0.

Delić je uspio promašiti situaciju jedan na jedan s golmanom gostiju Ostojićem, da bi isti igrač u 22. minuti zatresao prečku protivničkog gola. Ostojić je zatim spasio i nakon pokušaja Ramovića, da bi u 28. minuti gosti iz Zvornika stigli do poravnanja. Dejan Popović je pogodio nakon kornera za 1:1.

Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži Drine. Dosuđen je penal, a Šišić je precizan izvođač za prednost domaćeg tima od 2:1.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, da bi u 56. minuti gosti stigli do novog poravnanja. Sada je penal dosuđen za goste, a Jakšić je precizan za 2:2.

Samo dvije minute kasnije domaći ponovo vode. Rizvanović je uposlio Kovača, koji je precizan za vodstvo od 3:2.

Do kraja je bilo još prilika. Ramović je uzdrmao prečku gola Drine, a u 80. minuti je domaći tim drugim golom Kovača došao do pobjede od 4:2.

Ovo je domaćem timu druga pobjeda u prvenstvu, dok je Drini ovo peti uzastopni poraz.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Mladost - Drina 4:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Hadžić, Dilaver, Šišić, Musić, Hrelja, Rizvanović, Delić, Kovač, Ramović, Čović, Isaković

Drina: Ostojić, Erić, Ivanović, Ilić, Kikić, Jakšić, Đerić, Ćulum, Nikolić, Popović, Antelj

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.