Sječa sudija u Prvoj ligi FBiH

Zbog propusta u suđenju

Sječa sudija u Prvoj ligi FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH održana je redovna sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH.

Na održanoj sjednici Komisija je izvršila detaljnu i sveobuhvatnu analizu suđenja na utakmicama 9., 10. i 11. kola Prve lige Federacije BiH. 

Uvažavajući Pravilnik o sucima i suđenju NS/FS BiH, uputstvo o ocjenjivanju kao i primjenu Pravila nogometne igre zbog propusta u suđenju i obavljanju službene dužnosti sankcionisani su sljedeći suci i posmatrači suđenja:

- Džemidžić Ernis (utakmica 9. kola: FK Igman - NK Iskra)
- Hadžavdić Admir (utakmica 9. kola: FK Igman - NK Iskra)
- Konta Stjepan (utakmica: 11. kola: FK Olimpik - HNK Orašje)
- Bilić Marko (utakmica 9. kola: FK Igman - NK Iskra)
- Perić Željko (utakmica 10. kola: NK Slaven - NK Bratsvo)
- Buhovac Pero (utakmica 11. kola: NK Zvijezda - NK Bosna)
- Nuić Zorislav (utakmica: 11. kola: FK Olimpik - HNK Orašje) 

Komisija za suce i suđenje NS FBiH izvršila je detaljnu analizu suđenja na utakmici 11. kola Prve lige FBiH: NK Zvijezda - NK Bosna.

Uvidom u cjelokupan materijal Komisija je konstatirala da sudački tim na navedenoj utakmici svojim odlukama nije uticao na konačan ishod utakmice, niti su suđenjem doprinjeli nesportskom činu igrača NK Bosna Visoko.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Komisija za suce i suđenje NS FBiH donijela je odluku o listi sudaca za takmičenje Prve futsal lige Federacije BiH, te je donijela odluku o održavanju edukativnog seminara. 

Također, Komisija za suce i suđenje NS FBiH izvršila je analizu suđenja na utakmicama Prve i Druge ženske lige Federacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi