Skandal u BiH: Sudiju sekunde dijelile od smrti

Pretukli ga fudbaleri

Skandal u BiH: Sudiju sekunde dijelile od smrti

Novi skandal na bosanskohercegovačkim terenima desio se proteklog vikenda na utakmici Regionalne lige FSRS (Centar). 

Sudac po imenu Marinko Cvjetković doživio je linč na utakmici odigranoj u Kostajnici između Naših krila i Rudanke kada je dosudio jedanaesterac za domaći tim, a ono što je poslije toga uslijedilo je ličilo na pravi horor film. 

Ovaj 20-godišnji arbitar je od strane fudbalera Rudanke fizički napadnut i u dobojskom Domu zdravlja su mu konstatovane teške tjelesne povrede, što je potvrdio i u izjavi koju je dao za banjalučku Pravdu. 

"Poslije dosuđenog kaznenog udarca golman gostij je priznao da je napravio prekršaj, međutim, opkoljavaju me fudbaleri Rudanke. Dobrica Jović me udara glavom u predjelu lica, odnosno usta, jednom pa drugi put. Pao sam kao pokošen, uspio sam nekako ustati sav krvav. Psovke i vrijeđanje paraju nebo. U tom trenutku spašavaju me redari, pubika, domaći fudbaleri", priča Cvjetković i potom nastavlja:

"Kada sam pomislio da se koliko-toliko smirila situacija, rekao sam da je to kraj, nema nastavka. U tom trenutku prema meni šprinta Goran Todorović, prvotimac Rudanke, uspio sam se izmaknuti na prvi udarac, ali me ruši nogama. U padu volejom me u glavu dočekuje Jović. Sijevaju udarci na sve strane, glava, stomak, ruke, noge, gubim svijest."

Cvjetkoviću je u Doboju konstatovana teška kontuzija glave, polomljeni zubi, hematomi po cijelom tijelu...

"Siguran sam da ovo niko nikada nije doživio na terenima u Republici Srpskoj. Mene su sekunde dijelile od smrti. I dalje ne mogu vjerovati šta se dogodilo", dodao je Cvjetković. 

Pred disciplinskim organima FSRS je definitivno dug i težak posao... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi