Trener Zeničana nakon remija s Metallegheom

Skočibušić: Nemamo kreativaca prema naprijed

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom Polju propustili priliku da skoro osiguraju opstanak u Premijer ligi. 

Zeničani nisu uspjeli da probiju dupli defanzivni blok gostiju iz Jajca, koji na kraju bod nose kući i znatno su zadovoljniji od domaćina na kraju utakmice.

Čelik je stvorio nekoliko prilika, ali nije mogao do gola, tako da im ostaje da u posljednja dva kola pokušaju da pobijede i ostvare opstanak u Premijer ligi. Nakon utakmice komentar je dao i pomoćni trener domaće ekipe Pavle Skočibušić.

"Pokušali smo na sve moguće načine da postignemo gol i ostvarimo pobjedu, prvo poluvrijeme smo bili dominantni, zadnjih 20-tak minuta smo pali. Imali smo najviše problema u tom zadnjem pasu i šutiranju ka golu. Pokušali smo s izmjenama, Karića smo vratili nazad, ušao je Smriko pa smo pokušali dugim loptama i prebacivanjem, ali nismo uspjeli. Gosti su se veoma dobro branili, poznato je da je to ekipa koja se dobro brani i dosta trči, što su pokazali ii danas. Ostaju nam još dva kola da izborimo opstanak, ma da s ovom današnjom pobjedom bi to praktički osigurali", ističe Skočibušić.

Jedan od ključnih detalja utakmice bila je izmjena Šišića i ubacivanje još jednog napadača što se nije pokazalo kao najboljim potezom.

"Hećo je imao problema s plućima, iskašljavao je krv, pa smo ga morali zamijeniti. Morali smo izmjenom Šišića i ubacivanjem još jednog ofanzivnog igrača preuzeti nekakav rizik u igri. Nismo mogli stvoriti neke šanse, pa smo pokušali tim dubinskim loptama da Smriko prebacuje glavom, a da Karić daje taj povratni pas, ali nismo uspjeli. Igra nije bila lijepa za oko, ali momci su sigurno dali sve od sebe, uz podršku naših navijača, kojima odajemo veliku zahvalu jer pola igrača danas ne bih izdržalo da ih oni nisu nosili. Šef Pavić nije imao vremena da spremi ovu ekipu, to se vidi u utakmicama da u pojedinim trenucima padamo u igri sa snagom", kaže pomoćnik Boris Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa defanzivno orijentisanim ekipa  bez Smrike od prve minute teško je očekivati stvaranje prilika za gol.

"Činjenica da imamo problema s ekipama koje igraju defanzivno, posebno koje misle samo na svoj gol. Onda je faktički nama lakše igrati na strani, jer treba probiti tu odbranu, dati zadnji pas, ali mi to ne možemo jer imamo dosta igrača koji su vezni, ali više defanzivno orijentisani nego ofanzivno i tu se stvara problem. Fali nam definitivno kreativaca prema naprijed", završio je Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi