Pomoćni trener Čelika nakon pobjede

Skočibušić: Zalaganjem i trkom danas smo zaslužili tri boda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su zabilježili i treću vezanu pobjedu i tako se dodatno približili Vitezu i Metallegheu u borbi za opstanak.

Zeničani su danas rezultatom 1:0 pobijedili Široki Brijeg, golom Bojana Regoje nakon prekida.

Nakon utakmice pomoćni trener crno-crveni, Pavle Skočibušić bio je zadovoljan pobjedom svoje ekipe, te ostalim rezultatima u Ligi za opstanak.

"Zahvalio bi se kolegi Sabliću na fer i korektnoj igri, želim Širokom dosta sreće u Kupu BiH. Danas smo dobro otvorili utakmicu, postigli rani pogodak, dominirali na terenu. U drugom dijelu se nismo mislili povući, ali nas je Široki Brijeg prisilio da igramo malo više defanzivno. Imali smo i u tom periodu, dvije- tri prilike, ali nismo uspjeli da postignemo gol. Mislim da su igrači današnjim zalaganjem i trkom zaslužili ova tri boda". ističe pomoćnik Borisa Pavića.

Čelik je proljetnom dijelu prvenstva bez poraza, a današnja pobjeda je treća u nizu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Išli su nam i drugi rezultati na ruku, prišli smo na dva boda razlike i sada je sve otvoreno. U svaku utakmicu idemo na pobjedu, Vitez je bio prekretnica, kada smo njih pobijedili onda je krenulo sve bolje. Mi igramo dosta kvalitetno u odnosu na stanje u kojem se nalazimo, imamo veliki pritisak opstanka u igri, publike i igrači su stabilni, daju i više od maksimuma i nadam se da ćemo na kraju ostvariti naš cilj", kazao je Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi