Trener Čelika nakon pobjede

Skočibušić: Zaslužili smo opstanak jer smo bez poraza

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su s visokih 4:1 pobijedili Olimpic, te im u zadnjem kolu protiv Širokog Brijega treba jedan bod bez obzira na ostale rezultate da osiguraju opstanak.

Zeničani su to sigurno zaslužili igrama na proljeće, a s tim se slaže i prvi pomoćnik Borisa Pavića, koji vjeruje u poštenje ostalih klubova u zadnjem kolu.

"Kada je u pitanju utakmica, u prvom poluvremenu smo stvorili dosta šansi, te smo postigli tri gola. Da ne bih rizikovali sa žutim kartonima, izvršili smo tri izmjene, te sačuvali Heću, Jusića i Regoju za zadnje kolo. Zato je došlo do male konfuzije u drugom poluvremenu, pa je Olimpic napravio par šansi i postigao jedan gol. Znamo i ostale rezultate, nismo još osigurali opstanak, tako da nam protiv Širokog Brijega treba najmanje bod da budemo sigurni. Ne zavisimo od drugih, nadam se da će i ostali odigrati pošteno, to je do njih i do njihove savjesti. Ja mislim da ćemo izboriti opstanak, mislio sam da ćemo to danas uraditi, ali čekat ćemo sedam dana da to potvrdimo", istakao je Skočibušić.

Čelik će u zadnjem kolu gostovati Širokom Brijegu, koji vjerovatno posljednju utakmicu zbog kazne neće igrati na Pecari.

"Najvjerovatnije ćemo igrati van Širokog Brijega, jer su oni kažnjeni, ne znamo koliko daleko ako su kažnjeni moraju igrati svoju utakmicu. Nama to svakako ide u prilog jer oni neće igrati na Pecari, te vjerujem da uz našu motivaciju možemo ostati neporaženi. Naravno pratit ćemo i druge rezultate konkurenata, bilo bi dobro da je danas Široki Brijeg pobijedio, mi bi osigurali ostanak, ali eto ipak onaj kiks kući protiv Metalleghea nas je koštao da sad moramo čekati zadnje kolo", kaže pomoćni trener Čelika.

Ekipa s Bilinog Polja je jedina u Premijer ligi koja nije poražena u 2017. godini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na početku je izgledalo kao naučna fantastika da možemo opstati, sada evo blizu smo velikog poduhvata. S dobrim igrama i rezultatima uspjeli smo postati jedina neporažena ekipa u ovoj godini u čitavoj ligi. Mislim da smo po svemu zaslužili opstanak, po radu u klubu, igrama, ponašanjem i radi naših navijača svakako", kazao je Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi