Škrba: Moja generacija dobila je skoro svaki derbi

Legendarni golman Plavih uoči velikog derbija

Škrba: Moja generacija dobila je skoro svaki derbi

Jedan od najboljih golmana u historiji sarajevskog Željezničara bez ikakve sumnje je Dragan Škrba. 

Na Grbavici je branio od 1981. do 1992. godine, a sa Plavima je igrao i legendarno polufinale Kupa UEFA. Derbi kod Škrbe budi lijepe uspomene. Ističe kako je velika čast biti dio tako velike utakmice. 

"Svakome je velika čast igrati sarajevski derbi. Teško je riječima opisati kako se čovjek osjeća kada izađe na teren na toj utakmici. Nije bilo nikakvih problema na tim utakmicama, kao što ima sada. Zajedno smo nakon utakmice išli na kafu, družili smo se uvijek. Bilo je to jedno odlično zezanje u gradu," kaže Škrba. 

"Moja generacija dobila je skoro svaki derbi protiv Sarajeva, izuzev jednog kada je oboren rekord po broju gledalaca na stadionu. Znam da je Sarajevo imalo prednost po broju pobjeda, a da smo je mi topili. U derbiju onaj ko pobijedi miran je u gradu godinu dana. Sjećam se jednog derbija na Koševu koji je završio 1:1, a potom su se izvodili penali. Mi smo pobijedili, a ja sam odbranio dva penala," kaže Škrba. 

"Teško je izdvojiti jednog igrača Sarajeva protiv kojeg je bilo najteže igrati. Imali su sjajne napadače, Božovića, Musemića. To je bila njihova šampionska generacija. Sjećam se da im je trebao remi Hajduka. Mi smo odigrali neriješeno i tako pomogli Sarajevu. Bila je to jako značajna utakmica," kaže Škrba. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije