Škrba: Prednost Antoloviću; Muftić: Stvar nadahnuća

Legendarni golmani o čuvarima mreže gradskih rivala

Škrba: Prednost Antoloviću; Muftić: Stvar nadahnuća

Svoj 104. veliki derbi u nedjelju će u okviru 13. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica odigrati Željezničar i Sarajevo. 

Derbije često odluče i golmani koji zaključaju vrata svog gola na velikim utakmicama. Nekada svojom greškom otežaju ekipi ili čak budu glavni krivci za poraz. Njihove greške rijetko se praštaju. Dragan Škrba i Refik Muftić su među najboljim golmanima gradskih rivala svih vremena i za naše čitaoce analizirali su posljednji bedem Željezničara i Sarajeva. 

"Mislim da je Antolović trenutno kompletniji golman od Bandovića. Ima visinu i izlazi na centaršuteve. Bandović je brži i bolji kod niskih lopti. Napravio je tri ili četiri kiksa u Evropi i to je šteta zbog njega. Mogao se možda i prodati da toga nije bilo. Sve u svemu dao bih blagu prednost Antoloviću," riječi su Škrbe. 

"Mislim da Antolović u ovom trenutku ima više rutine. Ja sam trenirao Bandovića kao mladog momka u Bubamari. Izrastao je u dobrog golmana, ali mora poraditi na koncentraciji i smanjiti kikseve. Zanese se ponekad na terenu. Teško je nekome dati prednost, sve je to stvar nadahnuća," kaže Muftić. 

Učinak golmana gradskih rivala u dosadašnjih 12 kola: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dejan Bandović odigrao je sve utakmice za Sarajevo u dosadašnjem toku prvenstva. Podsjetimo da je Sarajevo u prvom kolu za zelenim stolom slavilo protiv Zvijezde. Skupio je 990 minuta, a Sarajevo je u prvenstvu primilo deset golova, što znači da Bandović u prosjeku prima pogodak na svakih 99 minuta. 

Marjan Antolović također je branio na svim susretima za Željezničar ove sezone. Protiv Viteza je u sedmom kolu dobio crveni karton, a kaznu je odradio u Kupu Bosne i Hercegovine. Skupio je 1034 minute, a Plavi su primili 12 pogodaka, što znači da Antolović u prosjeku prima pogodak svakih 86 minuta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.