Skupština kluba 10. januara bira novog predsjednika

Novosti iz visočke Bosne

Skupština kluba 10. januara bira novog predsjednika

D. Kurbegović

Nogometaši visočke Bosne prvi dio sezone u 1. ligi FBiH završili su na prvom mjestu ispred Travnika i Orašja. 

Visočani imaju za cilj plasman u Premijer ligu, a u narednih pola godine moraju riješiti pitanje i infrastrukture, jer moraju da naprave još jednu tribinu s 1000 sjedećih mjesta, kako bi ispunili uvjete igranja u najjačem rangu, ako naravno budu prvi na kraju sezone.

Kada su u pitanju trenutne novosti u i oko kluba, ono što je prvo na redu jeste Skupština kluba, koja će biti održana 10.januara 2017. godine. Na ovoj sjednici izabrat će se novi predsjednik kluba, koji bi trebao i dodatno ojačati Upravni odbor, kako bi svi zajedno na proljeće stigli do cilja.

Prozivka nogometaša Bosne zakazana je za 19.januar, a veći dio priprema biće održan u Visokom, te okolici, budući da Bosna ima podlogu s umjetnom travom i dobre uslove za pripreme u zimskom periodu, međutim stručni štab će ipak zajedno s igračima otputovati u Hrvatsku gdje bi trebali ostati 10-tak dana i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je u pitanju igrački kadar, zvaničnih dolazaka još nema, Adnan Hodžić najavio je svoj odlazak iz kakanjske Mladosti, a njegov novi klub biće vjerovatno Bosna, gdje je prije godinu dana pružao sjajne partije. Adnan Hrelja će se vratiti u Mladost, budući da je još pod ugovorom, ali rukovodstvo Bosne učinit će sve da ovaj sjajni nogometaš i na proljeće nosi dres kluba iz Visokog.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi