Skupština N/FSBiH zakazana za 29. mart

Dva dana uoči isteka roka FIFA i UEFA

Skupština N/FSBiH zakazana za 29. mart

U Banja Luci se u ovim trenucima održava sastanak čelnika N/FSBiH i FSRS, a danas je dogovoreno kako će se Skupština N/FSBiH održati 29. marta.

U Banja Luci je jutros počeo sastanak između članova Predsjedništva Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, te Veldina Imamovića, koordinatora međunarodnih fudbalskih asocijacija sa jedne, te predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske sa druge strane.

Tema sastanka je usklađivanje akata N/FSBiH sa aktima UEFA i FIFA, odnosno pokušaj usklađivanja statuta domaćeg saveza sa statutima međunarodnih fudbalskih federacija.

Ranije je dogovoreno kako će se Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održati 29. marta naredne godine, samo dva dana prije isteka roka koji je pred N/FSBiH postavljen od strane UEFA i FIFA.

Podsjetimo, UEFA i FIFA su bh. Savezu dale rok do 31. marta da uskladi svoj statut sa međunarodnim statutima, te da ukine funkciju Predsjedništva i sve ovlasti prebaci na jednog predsjednika.

Najveći otpor prijedlozima UEFA i FIFA došao je iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali i dobrog dijela hrvatskih i bošnjačkih članova fudbalske vlade.

Međutim, međunarodne fudbalske federacije odbile su daljnju kupovinu vremena domaćih fudbalskih vlastodržaca, te su istakle jasan rok do 31. marta kada svi prijedlozi moraju biti prihvaćeni ili slijedi isključivanje i suspenzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.