Slaven deklasirao Bosnu, važna pobjeda Sloge iz Tojšića

Druga liga FBiH, grupa Sjever

Slaven deklasirao Bosnu, važna pobjeda Sloge iz Tojšića

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Sjever odigrani su susreti 16. kola, a vodeća Bosna iz Mionice je deklasirana od Slavena iz Živinica sa 6:1.

Za Slaven su pogađali tri puta Elmedin Aličić, te po jednom Mirza Majdančić, Almir Kukić, Emir Ikanović. Jedini pogodak za Bosnu djelo je Harisa Jahića.

Drugoplasirana Mladost iz Malešića također je poražena. Na gostovanju kod Sloge iz Tojšića Malešićani su morali položiti oružje, a jedini pogodak za domaće je postigao Said Šmigalović u 92. minuti. 

I trećeplasirani Priluk poražen je u ovom kolu. Mramor je slavio sa 1:0 pogotkom Amira Mehmedovića u 74. minuti.

U ostalim utakmicama Dizdaruša je sa 1:0 savladala Dinamo, dok je Bosna iz Kalesije istim rezultatom savladala Svatovac. 

Istim rezultatom Gradina je nadigrala NK Ingram, dok je Lokomotiva u Miričini deklasirala Prokosoviće sa 6:0. 

Bosna iz Mionice je i dalje prva sa 34 boda, dok je Sloga iz Tojšića ima 29, kao i Slaven. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posavina je i dalje posljednja bez bodova, dok Dizdaruša ima 18, a Hajduk iz Orašja 19. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi