Slaven grabi ka Prvoj ligi Federacije
Foto: NK Slaven

Druga liga Sjever, 24. kolo

Slaven grabi ka Prvoj ligi Federacije

M. Šljivak

Slaven iz Živinica krupnim koracima grabi ka Prvoj ligi Federacije BiH.

Ovaj tim je u 24. kolu Druge lige Sjever na svom terenu dočekao ekipu Sloge iz Tojšića, te je pobjedom od 1:0 povećao prednost u odnosu na Bosnu iz Mionice.

Ključni trenutak ovog meča dogodio se u 18. minuti. Mrežu gostiju je pogodio Mirza Majdančić za prednost od 1:0, a ovaj gol se ispostavio i kao pobjednički.

Za vrh se bori i ekipa Prokosovića. Ovaj tim je na svom terenu savladala Mladost iz Malešića s 2:1, dok je isti rezultat bio u utakmicama Gradine i Svatovca, te Ingrama i Dinama, gdje su domaćini slavili, dok je na gostovanju s 2:1 slavio Hajduk  protiv Priluka.

Dva meča ovog kola su odložena, a slobodna je bila ekipa kalesijske Bosne.

Druga liga Sjever, 24. kolo:

Priluk - Hajduk 1:2

Gradina - Svatovac 2:1

Slaven - Sloga Tojšići 1:0

Prokosovići - Mladost Malešići 2:1

Ingram - Dinamo 2:1

Odloženo:

Lokomotiva - Dizdaruša

Bosna Mionica - Mramor

Slobodna: Bosna Kalesija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi