Slaven Musa kandidat za klupu Olimpije

Saznaje SportSport.ba

Slaven Musa kandidat za klupu Olimpije

M. Maksimović

Bivši trener Širokog Brijega i Zrinjskog kandidat je za trenera Olimpije iz Ljubljane, saznaje SportSport.ba.

Musu je čelnicima slovenačkog šampiona preporučio ugledni hrvatski menadžer Danko Đikić koji je potvrdio da postoji mogućnost da upravo bh. stručnjak preuzme Olimpiju nakon što je danas obavljen prvi razgovor sa sportskim direktorom Nenadom Protegom.

Musa je nedavno bio i kandidat za trenera Željezničara, ali su se čelnici kluba sa Grbavice opredijelili za Slavka Petrovića. Svi preostali kandidati za trenera Olimpije su Slovenci. Olimpija trenutno zauzima drugo mjesto u Prvoj ligi Slovenije, ali je na posljednja četiri meča osvojila samo četiri boda.

Na posljednje dvije utakmice na domaćem terenu klub iz Ljubljane poražen je od Rudara, a kasnije i od Kopera. Upravo su navedeni porazi bili kobni za dosadašnjeg trenera Rodolfa Vanolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi