Slavija bolja od kakanjskog Rudara

Pripremna utakmica u Visokom

Slavija bolja od kakanjskog Rudara

D. Kurbegović

U drugom susretu Rudara i Slavije iz Istočnog Sarajeva u toku zimskih priprema, premijerligaš je bio uspješniji i pobijedio sa 2:0.

 Nasuprot prvoj utakmici koja je odigrana u Makarskoj, u kojoj nije bilo golova, u drugom susretu između Rudara i Slavije, raspoloženiji su bili strijelci premijerligaša iz Istočnog Sarajeva koji su dva puta zatresli mrežu Amira Bekana. 

Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Prvo je Salković poslije centaršuta Šabanovića glavom loptu "zakucao" pod prečku Bekana za 1:0, a konačan rezultat od 2:0 postavio je rezervista Lamburić. 

Ovo je bila posljednja provjera Slavije pred početak proljetnog dijela prvenstva, a trener Radović koristio je usluge samo 15 igrača, koji konkurišu za početnu postavu za prvenstveni meč u Mostaru.

Prijateljski meč:

RUDAR - SLAVIJA 0:2

Teren s plastičnom podlogom "Luke" u Visokom. Gledalaca 200.Sudija: Admir Begić (Zenica). Strijelci: 0:1 Salković (56), 0:2 Lamburić (78).

RUDAR (K): Bekan, Merdić (Goralija), Šinik (Kim), Čizmić (Begić), Dučić (Hrustanović), Topalović, Petrović (Gafurović), B.Spahić (Čehajić), Kulović, Vasilić, Neimarlija (Kil). Trener: Valentin Plavčić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLAVIJA: Lučić, Šabanović, Hodžurda, Vejnović (Kartal), Popović (Ivanović), Karić, Radosavljević, Govedarica, Rovčanin (Torbica), Oglečevac, Salković (Lamburić). Trener: Dragan Radović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.