Slavija bolja od Slobode u Foči

Premijer liga BiH, 5. kolo

Slavija bolja od Slobode u Foči

E. Škorić

Slavija je u utakmici petog kola BHT Premijer lige ugostila Slobodu u Foči, te je upisala novu pobjedu (2:1)

Slavija je treću domaću utakmicu odigrala u Foči umjesto u Lukavici, te na tom stadionu upisala prvu pobjedu nakon remija sa Zrinjskim i Željezničarom. 

Tuzlaci su došli s namjerom da osvoje makar bod, igrali su hrabro, no nisu uspjeli da ostanu neporaženi protiv nešto razigranijih igrača Slavije, koji već sada imaju devet bodova i nalaze se u gornjem dijelu tabele, dok Sloboda ostaje na šest bodova, odnsono dvije pobjede.

Sloboda je bila nešto bolja u prvih 20-ak minuta, prijetila je preko Dćafića i Radovanoića, no bez promjena. Slavija je kasnije preuzela incijativu, te uspjela s dva pogotka stići do pobjede.

Mrežu gostiju iz Tuzle u nastavku su tresli Vojnović i rezervista Prodanović. Mujkić je u finišu smanjio vodstvo Slavije, no gosti nisu uspjeli izbjeći poraz iako su imali nekoliko dobrih šansi. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.