Slavija i Mladost razočarali, ali za utjehu osvojili po bod

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Slavija i Mladost razočarali, ali za utjehu osvojili po bod

E. Škorić

U pretposljednjem susretu devetog kola BHT Premijer lige BiH Slavija i Mladost odigrali su bez golova u Foči.

Slavija je bila favorit na stadionu u Foči, ali gosti iz Bijeljine odnijeli su vrijedan bod u jednoj dosadnoj utakmici.

‘Domaći’ su bili nešto bolji, a prvu priliku imao je Karić u 12. minuti. Pucao je sa 16 metara, ali nije bilo promjena. Zatim je u 17. minuti Salković pucao, na kraju svega samo korner za domaći tim.

Mitić je loptu poslao preko gola u 28. minuti, a ubrzo je Mladost zaprijetila, kada je Savić šutirao, a Lučić je odbranio. Kokot je u 32. minuti gađao iz slobodnjaka - neprecizno.

U nastavku nešto dinamičnija igra, ali i dalje bez pravih prilika i golova. Bile su dvije sporne situacije, kada je možda sudija Mujić mogao pokazati na bijelu tačku, ali je odustao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice nismo vidjeli golove na stadionu u Foči, a igrači ne mogu biti zadovoljni onime što su prikazali. Ali, ako ništa, osvojili su po bod, koji će zasigurno biti draži Bijeljincima.

Slavija je sedmoplasirana sa 13 bodova, dok je Mladost na 14. mjestu sa šest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.